Naděje x Vyhynutí: Snímky slavné fotografky Ami Vitale můžete vidět ve dvorském safari parku

2. květen 2019 11:10

Jedinečnou příležitost vidět zblízka nejlepší snímky americké reportážní fotografky Ami Vitale mají návštěvníci Safari Parku Dvůr Králové na její nové výstavě Naděje x Vyhynutí, která se z pražského Czech Photo Centra přesunula do východních Čech.

Práce Ami Vitale je úzce spojena se Safari Parkem Dvůr Králové. V roce 2009 fotila převoz nosorožců bílých severních ze Dvora Králové do Keni a v jejich dokumentování pokračuje až do současnosti, kdy na světě zbývají poslední dva jedinci.

Pět nosorožců ze tří evropských zoo se ve Dvoře Králové připravuje na cestu do africké Rwandy

Nosorožci v Safari Parku Dvůr Králové

Dnes se v Safari Parku Dvůr Králové vypravíme za černými nosorožci. Pět z nich se brzy stane hrdiny z projektu záchrany vzácných zvířat v jejich původní domovině. 

Výstava, které vévodí mimořádné snímky posledních okamžiků samce nosorožce Sudána, nabízí také ukázky ze života sloních a žirafích sirotků nebo příběhy domorodých komunit žijících na severu Keni.

Ami Vitale pravidelně fotí pro National Geographic a její snímky získaly řadu ocenění.

V loňském ročníku World Press Photo zvítězila v kategorii Příroda právě se souborem fotografií osiřelých sloních mláďat.

Žirafí sirotčinec Sarara

Záchranná stanice Reteti v Keni je první africkou rezervací, kterou spravují místní komunity a navíc je unikátní tím, že se tam o zvířata nestarají pouze muži, ale i domorodé ženy.

Na výstavě Naděje x Vyhynutí ve dvorském safari parku je představeno přes třicet fotografií a návštěvníci ji mohou navštívit každý den až do 15. září v galerii Tengenege vedle Zooshopu.

autor: baj | zdroj: Safari Park Dvůr Králové
Spustit audio

Související