Na železničních tratích v Královéhradeckém kraji začíná několik výluk. Vlaky nahradí autobusy

29. březen 2021 08:52

O pondělí 29. března začínají opravy železničních tratí v Královéhradeckém kraji. Například na úseku mezi Hradcem Králové a Pardubicemi proto do pátku nepojedou vlaky. Ty budou nahrazeny autobusovou dopravu. Cestující musí počítat s několikaminutovým zpožděním.

Čtěte také

„Od pondělí 29. března se bude konat výluka v úseku Hradec Králové hlavní nádraží a Pardubice hlavní nádraží," říká Tomáš Fiala z Českých drah.

Do Pardubic budou místo vlaků jezdit až do pátku autobusy.
„Výluka na Pardubice skončí 2. dubna. Náhradní autobusová doprava do Pardubic zůstává v časech odjezdů vlaků, jen je ve více linkách. Jedna linka jede přímo do Pardubic, další linka jede přes Rosice nad Labem a jedna linka je zastávková."

Hlavním důvodem železniční výluky je oprava výhybek a kolejí na hradeckém nádraží.

Čtěte také

Podle mluvčího Královéhradeckého kraje Dana Lechmanna musí lidé počítat s několikaminutovým zpožděním.
„Všechny vlakové spoje omezené výlukou budou plně nahrazeny autobusovou dopravou. Prosíme proto všechny cestující, aby si před cestou zkontrolovali výlukový jízdní řád. Všem cestujícím děkujeme za trpělivost během plánovaných železničních výluk."

V Královéhradeckém kraji budou od dneška i další výluky. Vlaky nepojedou například i v úseku Chlumec nad Cidlinou a Nový Bydžov nebo Velký Osek a Hradec Králové. Všechny informace cestující najdou na webových stránkách Královéhradeckého kraje a portálu Idos.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související