Na větvi s Halinou jsou populární spisovatel Michal Viewegh a zpěvačka Linda Finková

21. září 2015

Český rozhlas Pardubice nabídne další vydání talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Uslyšíte ji v pondělí 21. září 2015 v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life Lázní Bělohrad.

Hosty pořadu budou od 18. hodiny populární spisovatel Michal Viewegh a zpěvačka Linda Finková. Zažijte neopakovatelnou atmosféru v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Michal Viewegh se narodil 31. března 1962 v Praze. Je autorem společenských románů a parodických próz. Ve své tvorbě využívá postmoderních postupů.

Viewegh pochází z rodiny inženýra chemie, jeho matka je právnička. Po maturitě na gymnáziu v Benešově, krátkém studiu na VŠE a několika příležitostných zaměstnáních vystudoval na FF UK v Praze češtinu a pedagogiku. Učil na Základní škole ve Zbraslavi. Od roku 1993 byl redaktorem nakladatelství Český spisovatel. Roku 1995 se stal spisovatelem z povolání.

Michal Viewegh

Linda Finková absolvovala obor populární zpěv na Pražské státní konzervatoři Antonína Dvořáka. Zpívala s kapelou K. Vágnera a H. Zagorové, s J. Ledeckým, V. Čokem, s bigbendem F. Slováčka a s Dan Kohout bandem.

Linda Finková se postarala o hudební vložku

V muzikálu 451° Fahrenheita hrála roli Mildred, v muzikálu Dracula role Nymfy a Adriany, v muzikálu Krysař roli Rozi,v muzikálu Tři mušketýři role Mylady a v muzikálu Kleopatra role Fulvie.

Dále hrála v muzikálu Tajemství Kamilu a v muzikálu Golem v roli Mariany.

V obnovené premiéře muzikálu Kleopatra hrála opět Fulvii, ale hrála i mluvenou roli bohyně Isis. Nazpívala píseň v kampani proti AIDS, hostovala na mnoha albech a věnuje se především studiové práci. Věnuje se také dabingu.

Učí na Pražské konzervatoři obor Populární zpěv.

Linda Finková je jen její pseudonym, její pravé jméno za svobodna - Ludmila Nopová.

V talkshow "S Halinou na větvi" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod. O ten se nyní postará sama Linda Finková.

Na větvi s Halinou jsou režisér Jakub Kohák a zpěvačka Tereza Černochová

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu
Spustit audio