Na kanadském severu aneb Zpátky do divočiny. Četba na pokračování z knihy Leoše Šimánka

Po letech strávených v kanadských horách Mackenzie se cestovatel a dobrodruh Leoš Šimánek do svého domova v divočině vrátil s novomanželkou Lenkou a synem Jakubem. Skoro celý rok žili ve vlastnoručně postaveném srubu naprosto odloučeni od okolního světa, obklopeni horami a lesy, 200 kilometrů od nejbližšího lidského obydlí.

Čtěte také

Jejich jedinými sousedy byla divoká zvířata, se kterými nebylo jednoduché se sžít. Museli je však akceptovat a snažili se je tolerovat. Panenská severská příroda je obdarovala zážitky všeho druhu, jak překrásnými, tak i dramatickými. Po horkém létě s lesními požáry přišla krutá zima s teplotami, které klesaly až na 50 stupňů pod nulou.

Se záludnostmi při pobytu v divočině měl Leoš Šimánek dlouholeté zkušenosti, které byly pro přežití v ní nezbytně nutné. Probouzející se jaro znamenalo pro Šimánkovi návrat do civilizace, aby mohli připravovat plánovanou expedici podél pobřeží Pacifiku na Aljašce.

Četbu na pokračování z knihy Leoše Šimánka Na kanadském severu - Zpátky do divočiny pro rozhlas připravil režisér Pavel Krejčí. Čte Vladimír Čech.

autoři: Pavel Krejčí , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.