Mistrovské floristické zkoušky, jediné v celé republice, pořádá hradecká Mistrovská škola floristiky

19. červen 2024 08:01

Svatební kytice nebo šperk jako nejkrásnější ozdoba nevěsty, florální objekt z rostlin ke slavnostní příležitosti nebo stůl pro nevšední  příležitost. Taková byla témata letošní mistrovské floristické zkoušky, jejíž mohli návštěvníci vidět v Jiráskových sadech v Hradci Králové v budově Střední školy vizuální  tvorby, Akademie Branding designu a Mistrovské školy floristiky. 

A nejen to: součástí byla i výtvarná a grafická díla a 3D modely ze soutěže na téma Mosty mezi světy, které se zúčastnili žáci základních a uměleckých škol s výtvarným, grafickým nebo počítačovým zaměřením.

Čtěte také

Nechyběly ani studentské práce v podobě užitého umění pro firemní branding a snímky ze školní Fotosoutěže. Zahájení Akademie 2024 a vyhlášení nejlepších studentských projektů sledovala redaktorka Vlaďka Wildová.

„Na naší škole probíhá vzdělávání dospělých a děláme také mistrovské floristické zkoušky, jako jediní v celé České republice,“ říká Radka Jedličková, ředitelka Mistrovské školy floristiky v Hradci Králové.

„Letošní úroveň jak prací Mistrovské školy floristiky, to znamená mistrovských zkoušek, tak i Akademie Branding designu, kde soutěžili studenti, byla opravdu velmi vysoká. Studenty to bavilo a nakonec vznikly velké a krásné expozice, usmívá se Radka Jedličková.

„Mezi 11 mistry floristy, kteří skládali mistrovské zkoušky, jsou dvě naše absolventky, jedna z nich už má i svůj obchod. Naši studenti hodně cestují po světě a pak si zakládají své firmy, dodává Radka Jedličková.

Spustit audio

Související