MHD jezdí v Hradci podle prázdninového jízdního řádu. Dopravní podnik zavedl mimořádný provoz

22. březen 2020 20:00

Dopravní podnik města Hradec Králové tak reaguje na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu týkající se aktuálních mimořádných opatření v boji proti šíření koronaviru COVID-19 a dle pokynu vedení města Hradce Králové počínaje pondělkem 23. března 2020 organizuje provoz MHD v Hradci Králové až do odvolání v režimu podle prázdninového jízdního řádu.

V jízdních řádech platí v pracovních dnech druhý sloupec nazvaný „Pracovní den - omezení dopravy MHD“.

Čtěte také

I přes toto opatření bude hradecká MHD poskytovat dostatečnou dopravní kapacitu umožňující pohodlné cestování po Hradci Králové a dodržování bezpečné vzdálenosti mezi cestujícími.

Přechod na prázdninové jízdní řády v praxi také dává ještě další prostor a čas pro důkladnou a intenzivní hygienu a dezinfekci vozů MHD.

Připomínáme, že cestování ve vozech MHD v Hradci Králové je aktuálně možné pouze se zakrytým nosem a ústy pomocí roušky, šály, šátku nebo doma vyrobenou alternativou, která plní tuto funkci.

Jak snížit riziko nakažení koronavirem

Dočasně je také zrušen nástup a výstup cestujících předními dveřmi po celý den (s výjimkou zrakově postižených občanů) a z důvodu zabránění kontaktu řidičů s penězi je také dočasně zrušen doplňkový prodej jízdenek za hotové u řidiče, a jsou přesunuty znehodnocovače jízdenek z místa u kabiny řidiče na místo dále od jeho kabiny - k prostředním dveřím.

Čtěte také

Cestující tak nemohou vstupovat do těsné blízkosti řidiče MHD, kde je tento prostor od pasažérů oddělen bezpečnostní páskou.

Až do odvolání je také uzavřena hala dálkové dopravy Terminálu hromadné dopravy – samotné informace o dálkové a meziměstské autobusové dopravě můžete i nadále získat v sousední hale MHD, kde můžete v době pondělí až pátek od 6:30 do 18 hodin (bez přestávky) - zavřeno v sobotu, v neděli a ve svátek - zjistit informace o MHD a zakoupit jízdenky a papírové jízdní řády na MHD.

K nákupu jízdních dokladů můžete využít:

Jednotlivé papírové jízdenky si prosím zakupujte v zákaznickém centru Dopravního podniku v ulici Pouchovská 153 v době pondělí až pátek 7:00 - 16:30 hodin (bez přestávky) - zavřeno v sobotu, v neděli a ve svátek. Dále v hale MHD Terminálu hromadné dopravy v ulici Nádražní.

Prodej je také zajištěn přes smluvní prodejce a jejich provozovny - novinové stánky a prodejny potravin.

Informace týkající se dopravy najdou cestující také na webu www.idos.cz, pro další dotazy mohou volat infolinku IDS IREDO na čísle 491 580 333

autor: baj | zdroj: Dopravní podnik Hradec Králové
Spustit audio

Související