Malá zebra má jméno Deyla. Svět zvířat vysílal ze Safari Parku Dvůr Králové

30. červen 2018

Narodila se 18. května, je to holka a také zebra Böhmova. A naši posluchači pomáhali najít pro ni jméno. Není to Amálka, Bibi, Cora ani Keily. Malá zebra má jméno Deyla. Jejím patronem je zpěvák David Deyl.

To nejhezčí jméno jsme vyhlásili v sobotu 30. června během dvouhodinového přímého přenosu pořadu Svět zvířat, který jsme odvysílali ze Safari Parku Dvůr Králové. Malá zebra dostala jméno Deyla, které navrhl jeden z našich posluchačů. Protože patronem zebřičky je zpěvák David Deyl.

5 nových cenných elegantních zebřích mláďat dělá radost ve Dvoře Králové

V pruhované porodnici ZOO Dvůr Králové nad Labem bylo v červenci rušno - na svět tam přišlo 5 zebřích mláďat. Jsou to 3 samečkové a 2 samičky. A v přírodě těch nejohroženějších - zeber Grévyho.

V pruhované porodnici ZOO Dvůr Králové nad Labem bylo v červenci rušno - na svět tam přišlo 5 zebřích mláďat. Jsou to 3 samečkové a 2 samičky. A v přírodě těch nejohroženějších - zeber Grévyho. Poznáte je podle tmavých pruhů, které mají po celém těle a zakulacených uší, které připomínají uši oslů.

Odměnou pro autora vítězeného jména je batoh plný dárků a také rodinná vstupenka do Safari Parku Dvůr Králové.

Hostem slavnostního pojmenování zebry byl v přímém přenosu od 13:00 do 15:00 hodin zpěvák David Deyl.

Moderátory přenosu, který odsílal Český rozhlas Hradec Králové i Český rozhlas Pardubice, byli Blanka Malá a Zdeněk Novák.

autor: Český rozhlas Hradec Králové
Spustit audio

Související