Luxusní a vlastně i zdravá čokoláda (od Assoc. Prof. PharmDr. Miloslava Hronka, Ph.D.)
Suroviny: 90 g kakaového másla, 60 g nepražených kakaových bobů, 60 g hnědého cukru + dle libosti - trocha ořechů, pistácie, vanilka, kardamon, nebo citronová či pomerančová kůra
Postup:
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao a cukr a vyšleháme. V závěru dodáme „dochucovací“ ingredience, ale ty být nemusí.
Necháme zchladnout a užíváme si!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.