Kuřecí roláda, to je minimální množství kalorií s maximálním kulinářským efektem

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte. Nepodceňujte rolády nebo závitky - nezaberou vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingrediencí jako sýr, špenát nebo sušená rajčata posune váš chuťový zážitek do jiné dimenze.

S povedenou roládou ohromíte všechny u stolu. A propadnete kouzlu rolád i díky jejich vůni. Jak ale na to, aby se ta vaše povedla a splnila náročné požadavky lahodné rolády - byla nadýchaná, jemná a vláčná?

Minimální množství kalorií s maximálním kulinářským a estetickým efektem přináší kuřecí roláda.

Pracujete se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající.

Navíc náplň rolády můžete různě měnit podle momentálních chutí nebo zásob ve spižírně.

Co budete dnes potřebovat:

3 velká kuřecí prsa
1 velké balení špenátu
1 lžíce másla
dijonská hořčice
5 stroužků česneku
1 balení sýra feta
2 mozazarelly
sůl
pepř
grilovací koření
hrst sušených rajčat
bazalka
olivový olej

Králičí hřbet se špenátem a slaninou

Postup přípravy:
Kuřecí prsa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Na vál položíme potravinářskou fólii a na ni položíme těsně vedle sebe kuřecí prsa, aby vytvořili velký plát. Musíme dát hlavně pozor, aby nám nikde nevznikla prázdná místa.
Špenát spaříme horkou vodou a důkladně vymačkáme vodu.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky česneku a po chvíli vložíme pařený špenát. Osolíme, opepříme, sejmeme z plotny a vmícháme jak fettu, tak i mozzarellu.
Maso potřeme dijonskou hořčicí, pak rozložíme špenát, posypeme bazalkou a zarolujeme.
Svážeme provázkem, potřeme olejem a v troubě vyhřáté ne 180 stupňů pečeme tři čtvrtě hodiny.

Kuřecí roláda s rýží (ilustr. obr.)

Čekáte slavnostní návštěvu a chcete se před ní předvést v tom nejlepším světle? Tak určitě vyzkoušejte náš dnešní tip na kuřecí roládu!

Kuřecí rolády se jeví jako skvělé zpracování kuřete. Jednak se při jídle netrápíte kostmi a pak si můžete také z kostí připravit skvělou polévku.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...