Krkonošské areály očekávají o jarních prázdninách tisíce turistů. Dá se ještě sehnat ubytování?

3. únor 2018 09:55

Do zimních středisek v Krkonoších míří tisíce lidí. Tradičně přijíždí do hor na jarní prázdniny. Sněhové podmínky jsou stále dobré a většina areálů je v plném provozu. Horší je to s ubytováním na posledních chvíli. Obsazenost je totiž téměř stoprocentní a to až do začátku března. 

Hotely všech typů, penziony, apartmány, ale i chalupy a chaty, hlásí od tohoto víkendu téměř stoprocentní obsazenost.

„Na týden od 3. února nemáme vůbec nic, pak sem tam jeden pokoj a je to většinou jenom sobota," potvrzuje zájem lidí od ubytování Eva Krejčí z informačního střediska v Peci pod Sněžkou.

Podobně to vypadá i například ve Špindlerově Mlýně. Tam mají hoteliéři dostatek volných míst až od začátku března.

„Ted začínají od soboty hlavní prázdniny po celé Evropě. Nejmarkatnejší to bude tento týden, to mají prázdniny Němci, pak začnou Poláci, Holaňadané koncem února," doplňuje Eva Krejčí.

03791897.jpeg

Sehnat ubytování je možné dál od horských středisek a za lyžováním dojíždět.

„Není problém se ubytovat v Trutnově, Svobodě nad Úpou. Skibusy jezdí, takže se klient do středisek bez problémů dostane," dodává Eva Krejčí.

Na jarní prázdniny přijíždí do Krkonoš tradičně tisíce turistů a to nejen z České republiky. Provozovatelé areálů se na tyto dny nachystali. Posílili pracovní síly.

„Je to druhá půlka sezóny, připravili jsme se. Naše lyžařká škola disponuje 150 instruktory. Máme připraveno zhruba 1000 párů lyží v našich půjčovnách hned u sjezdovek. Pro ty, kteří nechtějí lyžovat, ale chtějí si zasáňkovat, tak je připraveno 300 saní," vysvětluje Zina Plchová ze Skiresortu Černá hora Pec.

Lanovka na Černou horu

Přestože v minulých dnech stoupaly teploty poměrně vysoko nad nulu, kvalitu sjezdovek to příliš neovlivnilo.

„Na sjezdovkách je 40 až 110 centimetrů sněhu. Takže to teplejší počasí v posledních dnech zásadně neohrozilo probíhající lyžařskou sezónu. Všechny sjezdovky jsou v provozu i dětské parky," uzavírá Zina Plchová.

Nápor lyžařů a turistů poleví až s koncem jarních prázdnin.

Spustit audio

Související