Královéhradecký kraj vybral nové logo

24. září 2010

Krajský úřad Královéhradeckého kraje získal nové logo, které bude používat ke své propagaci. Autorem loga je grafik Jan Kolář, jehož návrh vybrala odborná komise v dvoukolové soutěži z celkem 147 návrhů od pěti desítek autorů, informoval ČTK mluvčí kraje Imrich Dioszegi. Nové červené logo je podle Koláře stylizací tvaru republiky s výsečí kraje a zároveň také perspektivním zobrazením písmene K. Kraj dosud používal původní logo vytvořené heraldiky.

"Heraldický znak kraje bude užíván pro oficiální či slavnostní příležitosti," uvedl předseda krajského výboru pro cestovní ruch Jaromír Kratěna.
Soutěž na nové logo vypsal kraj ve spolupráci s brněnským Design centrem ČR, z prvního kola postoupilo pět návrhů, ve kterém komise zvolila právě Kolářův návrh. Nové logo má kraj zatím na multimediálním DVD, vizitkách kraje, objeví se také na informačních tabulích na hlavních silničních tazích, kde vyznačí hranice kraje. "Ve druhé etapě, která by měla být dokončena do konce roku, bude vytvořena sada tištěných propagačních materiálů prezentujících kraj a jeho turistické oblasti," řekl Dioszegi.
Zhotovení nového loga je součástí projektu Královéhradecký kraj, kraj vašich plánů, jehož rozpočet dosahuje pěti milionů korun, tři čtvrtiny z nákladů na projekt platí evropské fondy.

Spustit audio