Klicperovo divadlo i Divadlo Drak pro vás připravily na Noc divadel program dostupný na internetu

21. listopad 2020 11:14

Královéhradecká divadla letošní Noc divadel kvůli epidemii koronaviru přesunou na internet. Klicperovo divadlo nabídne divákům možnost nahlédnout do procesu své tvorby, do zákulisí zve také Divadlo Drak. Noc divadel připadá na sobotu 21. listopadu. Divadla jsou kvůli opatřením proti šíření koronaviru už více než měsíc uzavřená.

On-line přenos Klicperova divadla začne v sobotu v 19:00 na facebookovém profilu divadla.

Připraven je program s názvem Hamlet aneb jak se zkouší inscenace.

Čtěte také

Diváci budou mít exkluzivní možnost nahlédnout do procesu tvorby. Od nápadu dramaturga až po poslední minuty před premiérou. Divadelníci také poodhalí, jaké mají herci mezi sebou vztahy v souboru nebo jak vypadá nervní režisér.

Divadlo Drak nabízí v sobotu po celý den on-line záznam z Noci divadel 2018, který je k dispozici na YouTube kanálu Divadla Drak.

Čtěte také

"Odhalte spolu s námi zákulisí Divadla Drak a zavzpomínejte na sametovou revoluci na prknech hradeckých divadel i na Noc divadel v roce 2018," uvedli zástupci Divadla Drak.

Divadla jsou kvůli opatřením proti šíření koronaviru pro diváky zavřená od 12. října. Diváci budou moci začít chodit na představení v případě, že na pětistupňové stupnici rizik bude platit první nebo druhý stupeň. I za tohoto předpokladu, budou v platnosti přísná hygienická pravidla, například omezení počtu přítomných diváků.

autor: baj | zdroje: Klicperovo divadlo Hradec Králové , Divadlo Drak , ČTK
Spustit audio

Související