Kdo vyhrál soutěž Česko zpívá?

3. duben 2011

Soutěž Česko zpívá v kategorii od 15 do 26 let vyhrála 16letá Andrea Hauerová z Prahy.

Výsledky soutěže Česko zpívá, kategorie 15-26 let:
1. místo: Andrea Hauerová
2. místo: Ilona Brymová
3. místo: Noemi Bocek

2. dubna 2011 proběhlo v trutnovském společenském centru UFFO finále II. kategorie (soutěžící od 15 do 26 let) soutěže Česko zpívá.

Do finále se ze 62 semifinalistů probojovala desítka nejlepších soutěžících. O vítězi rozhodovaly hned dvě poroty. Jedna VIP a jedna odborná. V odborné porotě zasedl například producent Milan Herman, skladatel a dirigent Ota Balage nebo patronka soutěže zpěvačka Kamila Nývltová. Předsedou poroty byl profesor zpěvu Eduard Klezla. Byla udělena také cena diváků a byla vyhlášena vítězka soutěže Českého rozhlasu Start.rozhlas.cz.

V soutěži Start.rozhlas.cz rozhodovali o vítězi posluchači pomocí sms zpráv. Nejvíce hlasů obdržela Ilona Brymová z Vysočiny. Ilona získala také cenu diváků a odborná porota jí udělila druhé místo v soutěži Česko zpívá. Na třetí místo se prozpívala Noemi Bocek z Třince. Soutěž Česko zpívá vyhrála Andrea Hauerová, které se dokonce podařilo roztleskat publikum. Zpívala písně Pískovec (P. Donaggio, V. Pallavicini, text: G. Osvaldová) a Nane cocha z muzikálu Cikáni jdou do nebe.

Cenu VIP poroty dostala Natália Polešenská ze slovenského Púchova.

Celé desítce finalistů gratulujeme ke skvělým výkonům a přejeme jim, aby je zpívání pořád bavilo.

Vítězka Start.rozhlas.cz: Ilona Brymová

Cena diváků soutěže Česko zpívá: Ilona Brymová

Cena VIP poroty soutěže Česko zpívá: Natália Polešenská

Český rozhlas Hradec Králové vysílal 1. dubna živě přímo ze společenského centra UFFO v Trutnově. Záznam přímého přenosu pořadu PéHá ze semifinále soutěže Česko zpívá si můžete poslechnout zde. Pořad moderovala Lada Klokočníková a Mirek Vaňura.

autor: Tereza Jelenová
Spustit audio