Jičínští dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody. Řidič srazil cyklistu a ujel

30. leden 2020 11:34

K dopravní nehodě došlo 22. ledna krátce před pátou hodinou ranní v Jičíně. Dosud neznámý řidič nezjištěného vozidla jel po hlavní silnici ve směru k autobusovému nádraží ulicí 17. listopadu. Následně měl odbočit na vedlejší silnici do ulice Popovická a pokračovat ve směru na obec Popovice. 

V prostoru křižovatky měl řidič předjíždět šestačtyřicetiletého cyklistu, který jel na elektrokole značky Leader Fox. Ten měl v úmyslu odbočit vlevo a pokračovat dále po hlavní silnici do ulice Riegrova.

Čtěte také

Řidič osobního vozidla pravděpodobně osvětleného cyklistu přehlédl a pravou přední částí vozu do něho narazil. Ten v důsledku střetu upadl na zem a způsobil si zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Ještě předtím u něho policisté na místě provedenou dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu.

Řidič osobního vozu z místa dopravní nehody ujel. Celková škoda na jízdním kole je předběžně odhadnuta na částku jeden tisíc korun.

V souvislosti s probíhajícím šetřením a na základě zjištěných informací se policisté obrací na veřejnost či případné svědky celé události o pomoc při šetření přesné příčiny dopravní nehody a míry zavinění.

Jičínští dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody. Řidič srazil cyklistu a ujel

Jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody prosím sdělte policistům přímo na dopravní inspektorát v Jičíně na telefonní číslo 974 533 250.

Za případnou pomoc policie děkuje.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související