Itálii miluji z mnoha důvodů, říká Jana Broukalová - zakladatelka Společnosti přátel Itálie

29. srpen 2015

Itálii většina z nás vnímá jako jednu z turistických destinací. Jižanský temperament, slunce, dobré víno a olivy jsou příjemnou stránkou, kterou si z letních dovolených pamatujeme. Jana Broukalová - zakladatelka královéhradecké Společnosti přátel Itálie, měla možnost poznat Itálii z pozice cizince, který se do Itálie odstěhoval se svou rodinou.

Královéhradecká pobočka Společnosti přátel Itálie byla založena dne 8. dubna 2009. Svou činností chce přispět k poznání a spokojenosti nejen svých členů, ale také široké veřejnosti.

Společnost nabízí především „ochutnávky“ italské kultury, tj. filmy, hudbu, italské autory a jejich knihy, výstavy, přednášky, dále tematické zájezdy - především kulturní a gastronomické.

Italská kuchyně

Itálie je pro cizince velkým lákadlem. A to především díky své rozmanité přírodě a kultuře. Nabízí množství uměleckých skvostů, její kuchyně a víno jsou vyhlášené po celém světě, je střediskem módního průmyslu a předně je bohatá na památky jako málokterý jiný stát.

Itálie nabízí hory, sopky, jezera ledovcového či vulkanického původu, národní parky, nížinaté pláně či písečné pláže.

Čtěte také

Itálii milujeme též díky přátelskému lidu, který si nás získá svou jižanskou bezstarostností a impulzivností. Země pizzy, fotbalu a velkolepých operních árií nám učaruje a my se jejím půvabům na svých cestách za poznáním ochotně poddáme.

Itálii milujeme v každém ročním období, od severu na jih, na pevnině či ostrovech.

Chystáte se na dovolenou do Itálie? Pobočka Společnosti přátel Itálie v Hradci Králové vám ráda poradí.

Itálie

Jaké to je vychovávat v Itálii dvě malé děti, co si Jana Broukalová myslí o smíšených česko-italských manželstvích, co znamená italské slovo „temperino“ a ve kterém ročním období je Itálie nejkrásnější?

To vše se dozvíte v pořadu Evy Boudové Návštěva.

Příjemný poslech!

autor: ebo
Spustit audio