Hudební festival Zahradní slavnost v srpnu nebude. Mladé Buky byly proti

30. červen 2017

Hudební festival Zahradní slavnost, který měl v komornějším duchu navazovat na tradiční TrutnOff Open Air, organizátoři pro letošní rok zrušili. Pořádat ho chtěli na soukromém pozemku v Mladých Bukách. Nezískali ale výjimky, které jsou podle nich potřebné k bezproblémovému zajištění akce.

Pořadatelé nedostali totiž výjimku z doby nočního klidu a hlučnou část akce by museli ukončit ve 22 hodin. Potvrdil to hlavní organizátor Martin Věchet. Program prý nebylo možné nastavit tak, aby návštěvníci zůstali v areálu i v noci a hrozilo riziko, že někdo bude hledat zábavu v okolí.

Vyhlášek přijaly Mladé Buky víc. Právě tato byla pro organizátory zřejmě největším problémem a další jim také nenahrávaly. Je třeba ale připomenout, že městys reagoval na požadavky obyvatel, kteří dokonce sepsali petici proti festivalu a nasbírali stovky podpisů.

25. ročník našeho nejstaršího rockového festivalu - trutnovský Open Air

Organizátoři počítali, že na akci mezi 17. až 20. srpnem mohlo dorazit 2 000 až 3 000 lidí. Vystoupit měly hlavně tuzemské kapely, například Tata Bojs, Sto zvířat, Plastic People. Připravené měly být také debaty, projekce a semináře. Definitivní konec festivalu to ale neznamená. Za rok prý zase bude. Otázkou je kde.

Martin Věchet Českému rozhlasu řekl, že od rána už dostal telefonicky asi 10 nabídek zástupců jiných obcí, aby se festival přesunul k nim. Vyloučit se prý nedá stěhování akce do úplně jiného regionu, třeba na jih Moravy.

Spustit audio