Hradecké kuře 24/2/2007
Suroviny:
kuře
sůl
česnek
20 dkg anglické slaniny
20 dkg eidamu
Postup:
Kuře osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu a sýr nakrájíme na kostičky, promícháme a směs nacpeme do kuřete. Kuře sešijeme nebo sepneme jehlou, vložíme do pekáčku, podlijeme a dáme péct. Upečené kuře vyjmeme z trouby, necháme chvíli zchladnout a naporcujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.