Hradecká galerie moderního umění představí tvorbu Jana Šafránka a Michaely Vélové Maupicové

1. únor 2023 11:05

Nová výstava v Galerii moderního umění v Hradci Králové představí průřez tvorbou královéhradeckého rodáka a signatáře Charty 77 Jana Šafránka. Vernisáž je připravena na čtvrteční podvečer. Obrazy Jana Šafránka, který stojí zcela mimo akademickou uměleckou obec, jsou zastoupeny ve sbírkách významných veřejných institucí u nás i v zahraničí. 

Čtěte také

Pokračuje mluvčí galerie Gabriela Bučková. „Tvorba Jana Šafránka navazuje na řadu předchůdců. Od malířů italské renesance, přes staré holandské mistry, dále přes žánrovou malbu 18. a 19. století, společenskou satiru a karikaturu první poloviny minulého století až po americký regionalismus a evropský civilismus meziválečného období."

Současně s obrazy Jana Šafránka představí galerie také dílo multimediální umělkyně Michaely Vélové Maupicové. Obě výstavy potrvají do 11. června.

Galerie moderního umění v Hradci Králové
je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje. Sídlí v historickém centru města v pozdně secesní budově. Od roku 2008 má galerie ve své správě další dva soubory uměleckých děl - sbírku Galerie Vladimíra Preclíka a Křížovou cestu - cyklus sochařských děl přístupný ve volné přírodě nedaleko Kuksu.
PO zavřeno
ÚT-NE 10:00-18:00
ČT 12:00-20:00

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související