Houby v těstíčku 11.9.2010

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.9.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

Suroviny: čerstvé houby, jedna středně velká bramborua 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mléko, sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, 50 g nivy, olej nebo sádlo na smažení
Postup: Houby nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu, přidáme hladkou mouku, mléko, nastrouhanou nivu, koření a česnek podle chuti a vše dobře zamícháme, aby se suroviny propojily a vzniklo pěkné těstíčko. Pokud je hrubé můžeme ho rozmixovat - ale opatrně! Plátky nakrájených hub namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi dokřupava.
Příloha: brambory, chléb

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.