Houby v těstíčku 11.9.2010

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.9.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

Suroviny: čerstvé houby, jedna středně velká bramborua 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mléko, sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, 50 g nivy, olej nebo sádlo na smažení
Postup: Houby nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu, přidáme hladkou mouku, mléko, nastrouhanou nivu, koření a česnek podle chuti a vše dobře zamícháme, aby se suroviny propojily a vzniklo pěkné těstíčko. Pokud je hrubé můžeme ho rozmixovat - ale opatrně! Plátky nakrájených hub namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi dokřupava.
Příloha: brambory, chléb

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.