Herec Jan Štastný by rád do nového roku 2016 vykročil s jedním předsevzetím. Jakým?

25. prosinec 2015

Herec Jan Štastný oslavil v prosinci padesátiny. Novou životní etapu, do které díky věku vstupuje, si prý patřičně vychutnává. Rodák ze Zlína, který hrál v Národním divadle a v současné době je členem Divadla na Vinohradech, je populární mimo jiné i díky televizní obrazovce a seriálům.

Připomeňme Pojišťovnu štěstí a Ordinaci v růžové zahradě.

Již jako dítě se objevil před kamerou. V deseti letech hrál v hraném televizním večerníčku a v dětské roli se objevil také v rodinném seriálu "Jedno malé sídliště" z roku 1978.

V 2009 vyšla zajímavá kniha rozhovorů s Janem Šťastným s názvem "Chlap se sametovým hlasem".

Titul knihy napovídá další obor Šťastného činnosti - kromě divadla a televize se již řadu let úspěšně věnuje dabingu, vícekrát například namluvil Antoina Banderase nebo Mela Gibsona, jeho hlas známe i z četných zahraničních seriálů.

V posledních letech se Jan Šťastný věnuje také pedagogické činnosti a přednáší na katedře činoherního divadla na pražské DAMU.

Jan Šťastný spolu s Hanou Maciuchovou v inscenaci Divadla na Vinohradech Ideální manžel

Co se týká mezilidských vztahů tento životní optimista o sobě říká: mosty za sebou nepálím, umím plynule navázat.

Do nového roku 2016 by prý rád vykrtočil i s jedním předsevzetím - přestat s kouřením.

O divadelních trapasech, životním štěstí a osobním nadhledu byla řeč v pořadu Návštěva v pátek 25. prosince 2015 po 13. hodině.

K poslechu vás zve Eva Boudová.

autor: ebo
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.