Gorila s nejhezčím pohledem - Tadao oslavil 43. narozeniny!

17. červen 2014

Samec gorily nížinné Tadao se před více než 40 lety narodil v Kamerunu a jako přibližně dvouleté mládě přicestoval v sedmdesátých letech minulého století do Evropy se skupinou dalších malých goril odchycených v přírodě. Jeho přesný věk není znám a odhaduje se na 43 let.

Tadao je populární nejen svými filmovými rolemi, ale také jako gorilí samec s nejhezčím pohledem a má mnoho fanoušků. Je jedním z nejpopulárnějších zvířat v Královédvorské ZOO a tak, i když přesné datum jeho narození není známé, určili mu chovatelé pro oslavy narozenin druhý červnový víkend.

Gorila s nejhezčím pohledem - Tadao oslavil 43. narozeniny

V sobotu 14.6. dopoledne pustili ošetřovatelé Tadaa do výběhu a v expozici mu nachystali malou oslavu. Dobroty a dárky dostal nejen od pracovníků ZOO, ale i od fanoušků, kteří za ním přijeli z celé republiky a dokonce i ze Slovenska. Pavilon byl plný návštěvníků a přišla se podívat i řada zaměstnanců.

Po vpuštění do expozice pozdravil všechny Tadao lehkým bouchnutím do skla, ale hned potom se věnoval dárkům. Sám si připil na zdraví jablečným bio moštem a potom se pustil s elegancí sobě vlastní do dortu. Ten pro něj připravil kolektiv pracovníků výživy z velikého melouna, ovoce a granulí.

Tadao postupně obíral jednotlivé ovocné ozdoby, vydlabal melounovou dřeň a nakonec vypil ze šlupky i šťávu. Po celou dobu oslavy si vychutnával nejen narozeninové dobroty, ale i pozornost návštěvníků. A protože z vedlejší expozice vidí na Tadaa čtveřice šimpanzů, dostali dárky i oni.


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio