Dlouholetá Babička z Ratibořic, Miloslava Smetanová, je oceněnou osobností Královéhradeckého kraje

13. září 2020

Pamětní medaili hejtmana Královéhradeckého kraje obdrželo letos 19 významných osobností z regionu. Mezi nimi je také paní Miloslava Smetanová, která převzala ocenění za celoživotní podporu kulturního života v České Skalici. „Česká Skalice, to je moje město!" říká s úsměvem.

U bronzového pomníku Barunky Panklové v České Skalici se v neděli 13. září konala slavnost u příležitosti 50.výročí odhalení této nádherné sochy z dílny akademické sochařky a medailérky Marie Uchytilové Kučové.

Čtěte také

Socha je umístěna v Jiřinkovém parku mezi budovou bývalého zájezdního Steidlerova hostince nyní Muzeum Boženy Němcové a barokní farou u kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Na slavnost přišla také paní Miloslava Smetanová, nedávno oceněná osobnost Královéhradeckého kraje.

Jak řekla redaktorce Romaně Pacákové, při této příležitosti nemohla chybět, protože osobnost Boženy Němcové ji inspiruje celý život.

Osobnost kraje Miloslava Smetanová z České Skalice

Pamětní medaili hejtmana Královéhradeckého kraje letos obdržela také Miloslava Smetanová za celoživotní podporu kulturního života v České Skalici. 

Miloslava Smetanová
je dlouholetou aktivní členkou mnoha spolků a organizací v České Skalici a aktivně se podílí na jejich chodu. Je členkou Sokola, literárně hudebního kvintetu, Společnosti Boženy Němcové a také pravidelnou přispěvatelkou Českoskalického zpravodaje. Před 22 let byla jednou ze zakládajících členek Ženského pěveckého sboru Pěnice z České Skalice, jehož je dodnes členkou. Mnoho let je také aktivní členkou městské Komise pro kulturu, obřady a slavnosti.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka