Dezorientovaná vlčice vběhla do restaurace hotelu Velveta v Krkonoších. Skončila v Safari Parku

6. srpen 2018 14:40

Radost zoologů z přítomnosti vlka v Krkonoších vystřídaly starosti. V pátek do ovčí ohrady chycená a následně do volné přírody vypuštěná mladá vlčice se v minulých dnech potulovala v údolí Labe mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. 

Chovatel ovcí v Krkonoších našel v ohradě živou vlčici. Taková událost nemá v republice obdoby

Chovatel ovcí v Krkonoších našel v ohradě živou vlčici

V ohradě s ovcemi u Vrchlabí ve východních Krkonoších našel chovatel ovcí živou přes rok starou vlčici. S největší pravděpodobností šlo o členku smečky, která mu ve čtvrtek zadávila čtyři ovce. 

Nakonec dezorientovaná vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji museli přivolaní veterináři uspat a nyní je převážena do karantény v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem.

Od pátečního vypuštění se množila pozorování této mladé vlčice, která se zdála zesláblá a dezorientovaná. Při shánění potravy dnes dokonce strhla na Přední Labské jedno štěně.

Celá situace si vyžádala zásah odborníků v okamžiku, kdy při svém bloudění krajinou vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji zastihl přivolaný veterinář a narkotizační střelou ji zneškodnil.

Vlci na Broumovsku páchají škody (ilustrační foto)

Uspaná vlčice byla převezena do karantény v nejbližším vhodném zařízení a to v Safari Parku Dvůr Králové, kde zůstane do doby, než odborníci rozhodnou o jejím dalším osudu.

autor: baj | zdroj: KRNAP
Spustit audio

Související