Dětský bazén v jičínském aquaparku je v havarijním stavu. Město jej přes léto opraví

20. květen 2018 11:00

Dětský bazén v Jičíně čeká za pár týdnů oprava. Jeho stav je podle radních havarijní. Bazének ale není jediné, co není v aquaparku v pořádku. Dělníci musí opravit střechu. A další nutné výměny a rekonstrukce plánuje město na příští rok. 

„Stav dětského bazénu je skutečně havarijní a kritizovaný i dlouhodobě hygienou," tvrdí jičínský starosta Jan Malý z Hnutí ANO.

Obklady a dlažba jsou popraskané, izolace je ve špatném stavu a proto voda prosakuje do přízemí. Dělníci by měli vše opravit v průběhu letní odstávky bazénu, která potrvá tři týdny. Potřebné peníze na rekonstrukci, a to ve výši 1,3 miliony korun, bude muset město hledat v rozpočtu.

„Samozřejmě, že to v plánu nebylo, takže budeme muset v rámci rozpočtových opatření ty finanční prostředky na to nějakým způsobem z jiné kapitoly rozpočtu najít," doplňuje Jan Malý.

03679319.jpeg

Dětský bazén není jediné, co volá po opravě. Na 600 tisíc korun přijde oprava střechy a hromosvodů, která má být hotova do podzimu.

A příští rok se bude muset podle Jana Malého kompletně vyměnit tobogán. Ten současný je z laminátu, mohl by ho vystřídat plechový, který bude mít větší průměr tubusu: „Zvýší se průměr, protože 100 centimetrů na 120 centimetrů bude komfortnější pro využívání."

Náklady se pohybují kolem 5,5 milionů korun. Město do celého aquaparku, který funguje už téměř dvacet let, za poslední čtyři roky investovalo miliony korun.

„Tam se prostě každý rok musí investovat do oprav. V brouzdališti to byla ta samá závada asi před třemi, čtyřmi lety. Sauny byly také problematické," říká místostarosta Petr Hamáček se Sdružení pro Jičín.

Město plánuje v souvislosti s výměnou tobogánu modernizaci některých vodních prvků.

Koupaliště, koupání
Spustit audio

Související