Čočkový prejt 31/1/2009

Suroviny:
uvařená čočka
tuk na vymazání formy
šunka nebo anglická slanina
5 - 6 žampiónů
hrst nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce strouhanky
2 lžíce rajského protlaku
tofu natural
osmahnutá nebo spařená cibule
řapíkatý celer
koření podle chuti

Postup:
Uvařenou čočku osolíme, přidáme ořechy, strouhanku, kečup, cibuli, celer, koření a promícháme. Formu na hřbet vymažeme tukem a boky vyložíme pečícím papírem. Dno vyložíme šunkou nebo anglickou slaninou, přidáme pokrájené žampiony, čočkovou směs a upečeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.