Co doporučit mladým rodinám, pokud chtějí žít ve vlastním a nedosáhnou na hypotéku?

16. prosinec 2019

Předseda Svazu českých a moravských bytových družstev Ing. Jan Vysloužil v naší radioporadně na téma: Cenově výhodné bydlení a ceny nemovitostí v roce 2020.

Čtěte také

Jak se pohybují ceny bytů a nájmů v České republice? Je velký rozdíl mezi Prahou a dalšími městy? Jak dlouho ještě budou růst ceny bytů? Čím je ovlivněna rostoucí cena bydlení? Jaký vliv má na cenu bydlení Česká národní banka? Je výstavba nových bytových domů příliš pomalá?

Může ke zvýšení dostupnosti bydlení přispět družstevní výstavba? Čeká družstevní výstavbu výraznější renesance?

Jaké jsou alternativní varianty ke koupi vlastního bytu? Jak funguje družstevní bydlení, v čem jsou jeho hlavní výhody? Jak je to s obecními a startovacími byty?

Ing. Jan Vysloužil ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Co doporučit mladým lidem a mladým rodinám, pokud chtějí žít ve vlastním? Co dělat, když nedosáhnou na hypotéky? Jak lze řešit hypotéku na byt v družstevním vlastnictví?

Celou radioporadnu s Ing. Janem Vysloužilem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.