Buďte inspirací! Vítězové soutěže Inovativní projekt a Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+

12. říjen 2022 11:56

V královéhradeckém Aldisu se konalo slavnostní ocenění vítězů soutěže Buďte inspirací 2022. V letošním roce se soutěž dělila na dvě ocenění: Inovativní projekt a Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+. Ceny si převzali zástupci podnikatelské i veřejné sféry.

Ocenění Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+ si včera převzali historicky první vítězové soutěžních kategoriích. V kategorii společnost do 49 zaměstnavatelů zvítězily společnosti INGTOP, s. r. o. a INGTOP METAL, s. r. o. V kategorii společnost do 249 zaměstnanců uspěla SpofaDental, a. s., a v kategorii od 250 zaměstnanců výše zabodovaly Technické služby Hradec Králové.

„Hlavním cílem této soutěže bylo ocenit firmy, které kladou důraz na zaměstnávání osob ve vyšším věku, mají nastaven systém postupného odchodu do důchodu, případně zaměstnávají lidi v seniorském věku, a motivovat tak ostatní. Nejen v našem regionu zaměstnavatelé reagovat na změny ve společnosti a stárnutí populace. My je v tom chceme podpořit,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček z ODS.

Čtěte také

Společnosti INGTOP a INGOP METAL se zabývají výrobou, montáží a servisem plynových a chladicích zařízení a ventilací. Jičínská společnost SpofaDental a. s. je tradičním výrobcem nekovových dentálních materiálů. Technické služby Hradec Králové se kromě městské zeleně, komunikací, osvětlení nebo mobiliáře starají také o psí útulek a areál hradeckého letiště.

Zájemci o ocenění, jak z podnikatelské, tak i veřejné sféry, se mohli hlásit do konce května. Podmínkou účasti byla nejméně roční existence společnosti a její sídlo nebo sídlo pobočky na území Královéhradeckého kraje. Přihlásilo se celkem 18 soutěžících. Vyhlašovatelem je Pakt zaměstnanosti Královéhradeckého kraje.

Soutěž o nejlepší inovativní projekt, vyhlašovaný Regionální stálou konferencí, proběhla již podruhé. První ročník se uskutečnil v roce 2020. Projekt mohli přihlásit zástupci měst a obcí, jimi zřizované organizace, místní akční skupiny a dobrovolné svazky obcí z Královéhradeckého kraje. Do druhého ročníku bylo přihlášeno 15 projektů, ocenění získali vítězové ve dvou kategoriích.

Čtěte také

„Touto soutěží chce kraj spolu s partnery v Regionální stálé konferenci ocenit aktéry, kteří svými inovativními projekty přispívají k rozvoji Královéhradeckého kraje jako chytrého regionu a tím zvyšují kvalitu života jeho občanů,“ vysvětluje náměstek hejtmana Pavel Bulíček z České pirátské strany odpovědný za oblast investic a inovací.

V kategorii hodnocené členy Regionální stálé konference Královéhradeckého kraje zvítězil Online rezervační systém pro vstup do Adršpašských skal propojený s online nákupem parkovacího místa, jehož přihlašovatelem jsou Technické služby Adršpach. Cenu veřejnosti pak získalo Chytré a energeticky soběstačné veřejné osvětlení městyse Žernov na Náchodsku.

autoři: Ivana Fremuthová , baj | zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související