Brutal Assault mění pravidla, zkratky přes koleje a pojízdná prodejna v Rudníku. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Návštěvníci letošního ročníku hudebního festivalu Brutal Assault v Josefově se musí připravit na organizační změny. Oproti předchozím ročníkům se změní parkování i možnosti, kde postavit stan. A radnice v Jaroměři chce letos přísně kontrolovat dodržování všech vyhlášek a předpisů.

Pořadatelé festivalu v reakci na změnu přístupu radnice připravili další parkovací místa, říká Zdeněk Konečný z týmu organizátorů. „Rozšířili jsme významně počet parkovacích míst, přidali jsme nové parkoviště. Takže v tuto chvíli jsme schopni poskytnout parkování pro více než 3 600 aut, plus karavanům. A většina těch parkovacích ploch je hlídána.“

Čtěte také

Správa železnic sestavuje v Královéhradeckém kraji seznam míst, na kterých lidé přechází trať mimo oficiální přechody. Nelegální zkratku si lidé vyšlapali například na Slezském předměstí v Hradci Králové. Teď ji Správa železnic nově přehradila zábradlím.

Zatarasený přechod spojuje ulice Severní a Garážní. Lidé ze Slezského předměstí ho využívali jako zkratku do přilehlých garáží a zahrádkářské kolonie. Podobný problém řeší Správa železnic na Slezském předměstí také v Kladské ulici v Hradci Králové. Lidé tam přecházejí koleje v prostoru pod silničním nadjezdem. Zátarasy na tomto místě zatím nejsou, ale pracovníci Správy železnic tam nainstalovali informační cedule se zákazem vstupu.

Čtěte také

Obyvatelé Terezína v Rudníku na Trutnovsku opět můžou nakupovat potraviny. Do obce bude jezdit pojízdná prodejna. Nakup je možné si předem i telefonicky objednat.

Pojízdná prodejna bude do Rudníku přivážet hlavně pečivo a doplňkový sortiment vždy dvakrát týdně, a to v pondělí a ve čtvrtek mezi 17 až 18 hodinou. Obyvatelé totiž museli kvůli nedávno zrušené prodejně pro potraviny dojíždět. Proto vedení obce dočasně zajistilo tuto službu.

autor: baj
Spustit audio

Související