Broumov a Lovčice mají nejlepší internetové stránky v Královéhradeckém kraji

4. březen 2016

V Královéhradeckém kraji se opět rozhodovalo o nejlepších webových stránkách měst a obcí. V letošním 18. ročníku soutěže Zlatý erb se nezrodilo žádné velké překvapení.

V kategorii nejlepší webová stránka města zaujala odbornou porotu už potřetí za sebou internetová prezentace Broumova.

Podle webmastera broumovských stránek Josefa Gorgana, sází město hlavně na přehlednost a důležitá je i možnost získávání informací přímo od občanů.

"Zprovoznili jsme službu v rámci sociálního odboru, která se zaměřuje na ochranu mladistvých." Dodává Gorgan.

Webové stránky Broumova

Mezi obcemi měly nejlepší webové stránky už podruhé za sebou Lovčice na Hradecku. Podle nezávislé starostky obce Petry Petrovické je důležitý přehledný a aktuální web. "Lidé vědí, co mohou v obci navštívit. Mají přehled o různých dokumentech a také o pozvánkách."

Odbornou porotu zaujal i mapový portál města Dvůr Králové nad Labem. Ten zvítězil v kategorii Nejlepší elektronická služba.

Královédvorský mapový portál

"Občan, když se dostane na mapový portál, tak si vybere přesně to, co ho zajímá. Je to velice komfortní z jeho pohledu." Říká o mapovém portálu starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím z hnutí ANO.

I přes ocenění v soutěži Zlatý erb chce radnice svoji službu dál zdokonalovat. A to například pro potřeby hlášení poruch technickým službám, vodárnám a různým další odborům.

V poslední kategorii, kterou byla Cena veřejnosti, uspěl městys Nový Hrádek.

Spustit audio