Bramborový nákyp s brokolicí

Suroviny: 700 g brambor, 1 brokolice, 3 vejce, 100 g strouhaného sýra, 250 ml smetana na vaření, sůl, mletý pepř, tuk na vymazání mísy

Postup přípravy:
Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou, rozebereme na růžičky, které vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Potom je vyjmeme a necháme okapat. Dvě třetiny brambor omyjeme, nakrájíme na kostky, krátce povaříme v osolené vodě a scedíme. Zbytek brambor nakrájíme na tenké plátky a také spaříme.
Rozmícháme vejce se smetanou, solí, pepřem a do směsi vmícháme nastrouhaný sýr. Kostky brambor opatrně smícháme s brokolicí a směs naplníme do tukem vymazané zapékací mísy. Zalijeme třemi čtvrtinami smetanové směsi, povrch poklademe plátky brambor, přelijeme zbylou smetanovou směsí a pečeme v troubě při 170 °C asi 40 minut - dozlatova a doměkka.

Vaříme s Habadějem v sobotu 26. května 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.