101 osob museli hasiči evakuovat po nehodě vlaku a osobního vozu v Semonicích u Jaroměře

17. leden 2019 07:51

Profesionálním hasičům v Jaroměři byl vyhlášen poplach včera odpoledne, důvodem byla železniční dopravní nehoda v části Semonice. Osobní vozidlo vyjelo mimo komunikaci a dostalo se přes násep až do kolejiště, kde se s ním následně střetl vlak plný cestujících. 

Při nehodě byla osoba jedoucí autem zraněna, ale z havarovaného vozu ji stihli ještě před srážkou s vlakem zachránit svědci nehody.

Druhá dopravní nehoda na železničním přejezdu během pár hodin. Ve Stolíně smetl vlak auto

Vážná dopravní nehoda ve Stolíně, části Červeného Kostelce

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce vyjeli dnes dopoledne k vážné dopravní nehodě do části Stolín. Na železničním přejezdu došlo ke střetu osobního automobilu a osobního vlaku. Ve voze zůstala zaklíněna zraněná osoba, jednotky ji vyprostily pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pacient byl následně předán do péče leteckých záchranářů.

Po nárazu pak tlačil vlak před sebou vrak vozu dalších více než 100 metrů. Na místě spolupracovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Jednotka hasičů asistovala záchranářům při poskytování předlékařské péče a zároveň zajišťovala vrak osobního vozu protipožárními opatřeními a odpojila akumulátor.

Provoz na trati musel být zastaven. Vlak byl vlivem nehody poškozen, z cestujících nebyl nikdo zraněn.

Po nehodě vlaku a osobního vozu v Semonicích u Jaroměře hasiči evakuovali 101 osob

Pro osoby ve vlaku byla zajištěna náhradní doprava, ještě předtím ale museli hasiči pomoci všech 101 osob evakuovat. Lidé z vlaku dostali ven pomocí nastavovacích žebříků, cestující pak došli asi 250 metrů do zastávky Semonice. Zde už na ně čekaly autobusy.

Na místě spolupracovala jednotka s drážními hasiči i drážní inspekcí. Po 15. hodině byli všichni cestující v bezpečí mimo vlak a místo zásahu si převzala od jaroměřských hasičů drážní jednotka. Ta si následně ještě vyžádala vyprošťovací automobil, který jel na místo z centrální hradecké stanice.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související