Hasiči mají v Královéhradeckém kraji napilno. Sníh komplikuje situaci především na silnicích

8. leden 2019 10:12

Od 5. hodiny ranní zasahovaly jednotky požární ochrany už u více než 20 událostí, z nichž jsou asi polovina dopravní nehody a dále se jedná především o technickou pomoc. 

Při dopravních nehodách vyprošťovaly jednotky nejčastěji havarovaná vozidla z příkopů, ale v jednom případě museli hasiči použít také jeřáb na vytažení vozidla z potoka.

Nejvíc práce mají prozatím jednotky na Rychnovsku a Trutnovsku

V několika případech museli také hasiči odstraňovat spadlé stromy z komunikací.

Ve Skřivánčí ulici v Trutnově zasahovali profesionální hasiči z Trutnova u dopravní nehody bez zranění osob. Vůz zde narazil do plotu. Hasiči havarovaný automobil zabezpečili proti vzniku požáru, k úniku provozních náplní nedošlo.

Počasí komplikuje dopravu, hasiči mají napilno - dopravní nehoda Vysoká nad Labem

Profesionální jednotce z centrální stanice byl vyhlášen poplach kvůli dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na úseku mezi Vysokou nad Labem a Hradcem Králové. Vůz sjel do potoka v příkopu, nikomu se při nehodě nic nestalo. Hasiči usměrňovali v místě nehody dopravu a následně pomohli s vyproštěním vozidla a umístěním na odtah. Během vyprošťování vozu musela být komunikace uzavřena.

Nedaleko od předchozí nehody vyprošťovali z příkopu u Přepych dobrušští profesionální hasiči další dodávku.

Počasí komplikuje dopravu, hasiči mají napilno - dopravní nehoda Lipovka

V hradecké části Svinary došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice zasahovali u dopravní nehody osobního vozu. Ten se dostal mimo komunikaci a sjel na kolech do potoka. Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani nedošlo k úniku provozních kapalin do okolního prostředí. Hasiči vytáhli havarovaný automobil z potoka pomocí jeřábu.

K dalšímu vozidlu převrácenému na střechu vyjížděli profesionální hasiči z Jičína. I zde skončilo auto v příkopu na střeše. Osoba tentokrát vyvázla bez zranění. Hasiči vůz zabezpečili a následně jej vyprostili zpět na komunikaci.

Počasí komplikuje dopravu, hasiči mají napilno - dopravní nehoda Svinary

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali v katastru části Lipovka u dopravní nehody osobního vozidla se zraněním jedné osoby. Automobil vyjel ze silnice, převrátil se na střechu a ještě stihl narazit do stromu. Hasiči po svém příjezdu zabezpečili vůz proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. O zraněnou osobu se postarali záchranáři.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související