Ženy z Žernova si užily roli opravdových manekýnek. Při Dni pro ženy udělaly radost i mužům

23. listopad 2018

Den pro žernovské ženy moderovala Romana Pacáková, která také pro vás onu neopakovatelnou atmosféru zaznamenala. Nejprve se zeptala paní Ivety Pecháčkové, která se jako manekýna po přehlídkovém mole také prošla poprvé v životě, jaké to bylo.

Ženy z městyse Žernov na Náchodsku si uprostřed listopadu udělaly radost a uspořádaly v tamní sokolovně Den pro ženy. Byl plný tvůrčí inspirace, módy, dobrého jídla a pohody. A aby si to opravdu užily, také si vyzkoušely roli opravdových manekýnek se vším, co k tomu patří.

Šicí stroj tam byl dřív v každé rodině. Dnes se v Červeném Kostelci rodí budoucí módní návrháři

Hana Košutová a Aneta Hornychová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Dnes si budeme povídat hodně o módě a také o tom, kde se svému řemeslu učí budoucí švadleny, módní návrhářky a stylisté. Protože v Královéhradeckém kraji jednu takovou skvělou školu máme. Je to Centrum textilních technologií a oděvní tvorby Červený Kostelec. 

Hlavním bodem programu byla velká benefiční módní přehlídka - na padesát elegantních modelů pro ženy plnějších tvarů z produkce královédvorské oděvní společnosti Tolmea - Tolerantní móda, která se specializuje především na dámskou konfekci v nadměrných velikostech.

Přehlídku ve svém volném čase připravila paní Hana Bergerová, která modely navrhuje.

Žernovské ženy si roli manekýnek opravdu užily

Manekýnky na přehlídkovém mole předvedly slušivou módu pro všechna roční období a přehlídku uzavřela společenská kolekce. Měla veliký úspěch. Mimo jiné také proto, že roli manekýnek si vyzkoušely i čtyři odvážné ženy z Žernova. A opravdu si to užily.

Musely se naučit chůzi na podpatcích a choreografii celé přehlídky, natrénovat bleskové převleky v šatně a pochopitelně prošly také rukama zkušené vizážistky, takže jim to opravdu moc slušelo. Počáteční nervozita z nich rychle spadla, protože v řadách diváků našly obrovskou podporu.

Den pro ženy v Žernově

Kromě toho bylo po celý den k dispozici vynikající občerstvení, které také připravily žernovské ženy a našlo se i něco slaného k pivu pro muže, kteří pochopitelně přišli své ženy podpořit.

Celou akci vymyslela paní Anna Čapková, která našla podporu ve zdejší TJ Sokol a s místními dobrovolnicemi připravily kromě dopolední a odpolední módní přehlídky také pestrý celodenní program.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.