Zelňáky 7/11/2009

Suroviny:
kynuté těsto na buchty

Zelná náplň:
bílé hlávkové zelí
mléko
sádlo
ocet
skořice
sůl
pepř
cukr nebo umělé sladidlo

Postup:
Zelí nadrobno nakrájíme, zalijeme mlékem a dusíme. Když je mléko vydušené zelí odstavíme, přidáme sádlo a dochutíme octem, skořicí, solí, pepřem a cukrem nebo sladidlem jak máme rádi.
Dál postupujeme jako když připravujeme klasické kynuté buchty, ale jako náplň použijeme dušené zelí.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.