Zelňáky 7/11/2009
Suroviny:
kynuté těsto na buchty
Zelná náplň:
bílé hlávkové zelí
mléko
sádlo
ocet
skořice
sůl
pepř
cukr nebo umělé sladidlo
Postup:
Zelí nadrobno nakrájíme, zalijeme mlékem a dusíme. Když je mléko vydušené zelí odstavíme, přidáme sádlo a dochutíme octem, skořicí, solí, pepřem a cukrem nebo sladidlem jak máme rádi.
Dál postupujeme jako když připravujeme klasické kynuté buchty, ale jako náplň použijeme dušené zelí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.