Zapečený hrách s brokolicí 27.3.2004
Suroviny:
400 g uvařeného hrachu, 500 g brokolice, 4 větší uvařené brambory, 1 mrkev, 1 cibule, 250 ml smetany, 1 vejce, 2 snítky rozmarýnu, několik lístků šalvěje /lžička sušené/, 2 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce oleje, sůl, pepř.
Postup:
V menším množství mírně osolené vody uvaříme růžičky omyté brokolice doměkka, musí však zůstat křupavá. Poté ji scedíme.
Na oleji podusíme pokrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev. Po chvíli vmícháme hrách, okořeníme rozmarýnem a nasekanou šalvějí.
Potom přidáme na kostičky pokrájené brambory a brokolici a celou směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci, posypeme sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.
Vaříme s Habadějem v sobotu 27.3.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.