Zapečený candát se šunkou 29/4/2006
Suroviny:
350 g vykostěného candáta bez kůže
100 g másla
vývar
50 g cibule
100 g celeru
1 dl smetany
1 žloutek
100 g tvrdého sýra
100 g šunky
sůl
Postup:
Porce ryby naskládáme do zapékací misky, přidáme 50 g másla, trochu vývaru, jemně nakrájenou cibuli a celer a necháme dusit. Maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a přidáme k ní smetanu smíchanou se žloutkem a 50 g jemně nastrouhaného sýra. Podušenou rybu naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe šunkou, přelijeme smetanovou směsí, zasypeme sýrem a zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka