Zapečené kuře s celerem 4.9.2010
Suroviny: 4 kuřecí řízky, 300 g řapíkatého celeru, 2 cibule, 200 g žampionů, 1 svazek petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce citronové šťávy, 250 ml slepičího vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, 100 g hermelínu
Postup: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší rozpůlíme, menší rozčtvrtíme. Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme je ze všech stran. Přidáme celer, žampiony a opékáme. Vlijeme citronovou šťávu, vývar a smetanu a asi 5 minut vše dusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. Pokrm přeložíme do zapékací formy a pokryjeme hermelínem nakrájeným na plátky. Zapékáme při 180 stupních Celsia asi 20 minut.
Vaříme s Habadějem v sobotu 4.9.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka