Zapečené gnocchi 24.1.2009

Suroviny:
500 g gnocchi (zakoupíme v obchodě), 200 g anglické slaniny, 200 g šunky nebo šunkového salámu, listový špenát mražený, 5 rajčat, česnek (množství podle toho jak máte rádi), pepř, sůl, bazalka, olivový olej, 200 g sýra na zapékání (v italském receptu mozzarella, může ale být klidně i eidam)

Postup:
Do slané vody dáme (podle návodu) vařit gnocchi. Dáme pozor aby se nerozvařily.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájený česnek, anglickou slaniny a šunku (nebo šunkový salám). Pak přidáme nakrájená rajská jablka a nakonec přidáme špenát.
Přidáme trochu bazalky, pepř a sůl. Scezené gnocchi opatrně smícháme se směsí a vložíme do zapékací mísy. Vytvoříme (ne vysokou) vrstvu, kterou posypeme sýrem a v troubě dozlatova zapečeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.1.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.