Začíná dvoudenní festival Rock for People Hope. Hradecké letiště očekává tisíce návštěvníků

13. srpen 2021 08:20

V Hradci Králové startuje dvoudenní hudební festival Rock for People Hope. Očekává se, že na hradecké letiště dorazí tisíce návštěvníků. Lidé se na místo mohou dostat zdarma autobusy dopravního podniku.

Čtěte také

„Na základě objednávky pořadatelů festivalu zajišťuje dopravní podnik mimořádnou dopravu na tuto akci," říká referent jízdních řádů Dopravního podniku města Hradce Králové Jan Svoboda.

Autobusy budou jezdit z Terminálu do Správčic.
„Odjíždět se bude z Terminálu od nástupiště I3 po půlhodinových intervalech. Odjezdy jsou pouze v pátek od 9:00 do 20:00 hodin."

Zároveň se budou moci návštěvníci dostat i z festivalu zpátky na hradecký Terminál, a to v pátek a v neděli.
„Jízdní řád je ke stažení jak na našich webových stránkách, tak i na stránkách Rock for People Hope, kde je také mapka areálu a mapka nástupišť, odkud autobusy odjíždějí."

Lidé za přepravu nemusí nic platit. Doprava je na festival i zpět na terminál zcela zdarma. Na Rock for People Hope dorazí i policejní hlídky.

„Policisté k zajištění hladkého průběhu celé akce posílí výkon služby. To znamená, že zvýší dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí," dodává mluvčí krajských policistů Iva Kormošová.

Čtěte také

Hlavně se prý policisté zaměří na příjezd a odjezd účastníků festivalu.
„Hlídky dopravní policie budou zejména monitorovat příjezdové trasy na hradecké letiště a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu."

Hlídky budou také dohlížet na to, zda nejsou řidiči nebo cyklisté pod vlivem alkoholu či drog.
„Upozorňujeme všechny řidiče, že vzhledem k předpokládanému navýšení počtu chodců a cyklistů na přilehlých komunikací, zde bude nutné dbát zvýšené opatrnosti a ohleduplnosti."

Na festival bude dohlížet jak dopravní, tak ale i pořádková a kriminální policie.

Spustit audio

Související