VIDEO: Zdrogovaný muž ujížděl policejní hlídce dvakrát během jednoho týdne. Už je ve vazbě

18. březen 2019 13:03

Minulý týden ve čtvrtek 14. března Policie České republiky na lince 158 přijala oznámení od řidiče, že mezi obcí Skalice a Skalička ohrožuje bezpečnost silničního provozu osobní vozidlo značky Ford Mondeo bez státních poznávacích značek. Okamžitě auto vyjely hledat dvě policejní hlídky. 

Shodou okolností si podezřelého vozidla v protisměru za obcí Vlkov všimli policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostního materiálu vracející se z kontrolní činnosti a puštěním majáků vyzvali řidiče k zastavení.

Muž však nereagoval a začal ujíždět

Policisté své auto otočili a vydali se řidiče pronásledovat. Mondeo náhle vyjelo u Vachkova mostu vpravo ze silnice a pokračovalo polem, kde po cca 200 m zastavilo, a řidič se dal na útěk směrem ke Smržovu. Po necelém 0,5 km běhu se policistovi vzdal.

Dopravní policie v Královéhradeckém kraji dostala k užívání novou zbraň proti silničním pirátům

Čtyřlitrová Audi A8 je novým pomocníkem oddělení dopravní policie v Pravech

Oddělení dopravní policie v Pravech dostalo k dispozici auto, které svými parametry i výbavou vzbuzuje opravdu respekt. Čtyřlitrová Audi A8 za týden zkušebního provozu stihla odhalit řadu přestupků - a to zatím ještě ani neměří rychlost. Do ostrého provozu míří v těchto dnech. 

Pravděpodobně přecenil své síly, protože po pár minutách začal těžce dýchat a musela mu být zavolána rychlá lékařská služba, která ho převezla za asistence policisty do hradecké fakultní nemocnice k vyšetření. Lékař neshledal důvody jeho hospitalizace, proto mohl být převezen na policejní služebnu, k provedení dalších úkonů.

Muž byl podroben dechové zkoušce s negativním výsledkem. Pozitivní výsledek však měl test na návykové látky a to na přítomnost amfetaminu/metamfetaminu. Odebraná krev potvrdila přítomnost pervitinu v množství 384,4 ng/ml.

Muž během týdne dvakrát ujížděl policejní hlídce

Policisté zjistili, že 29letý muž ujížděl již 6. března strážníkům městské policie, kdy u okružní křižovatky Koruna v Hradci Králové havaroval.

Přechody pro chodce často nahrazují místa pro přecházení. Podle policie se tím snižuje nehodovost

Přechody pro chodce často nahrazují místa pro přecházení

Na českých silnicích přibývá míst na přecházení. Doplňují a v některých případech dokonce nahrazují přechody pro chodce, tedy takzvané zebry. Ty jsou totiž podle policejních statistik mnohem nebezpečnější, než zmiňovaná místa pro přecházení. Lidé na nich totiž nespoléhají na přednost před přijíždějícími auty.

Policisté muže obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky odnětí svobody. Aby nemohl pokračovat v páchání trestné činnosti, podali policisté podnět ke státnímu zástupci na vzetí do vazby. V sobotních dopoledních hodinách soudce návrhu vyhověl a muže do vazby poslal.

Obviněný muž má celkem 11 záznamů v rejstříku trestů týkající se převážně trestných činů majetkového charakteru a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které byl nepodmíněně odsouzen dohromady na 14 let. Od 24. února, kdy byl naposledy propuštěn z vězení, byl již třikrát přistižen při řízení vozidla, ačkoliv má zákaz řízení všech motorových vozidel, z čehož dvakrát navíc ujížděl hlídce.

autor: baj | zdroj: Policie ČR

Související