VIDEO: Spadla klec. Záběry zadržení podezřelého z prodeje pervitinu i marihuany na Rychnovsku

12. duben 2019 18:17

Od začátku roku uvízli v policejní síti na Rychnovsku zatím tři nelegální distributoři drog. Všichni jsou sami uživateli návykových látek a policii již dobře známí.

Drogově závislých mladistvých přibývá. Je alarmující, jak je pro děti snadné obstarat si drogy

kouření - cigarety - marihuana

MUDr. Jela Hrnčiarová, zástupkyně přednosty pro lékařskou péči Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové v naší radioporadně. Téma: drogová závislost u mladistvých.

Kriminalisté všechny několik měsíců sledovali a následně zasahovali podle podobného scénáře. Na různých místech okresu provedli domovní prohlídky, zajistili předměty související s drogovou trestnou činností a provedli další nezbytné úkony. Oba případy mají obdobný scénář.

S pomocí ženy prodal pervitin za statisíce

Prodávali pervitin i marihuanu

Šestadvacetiletý muž z Dobrušky nejméně od dubna roku 2017 neoprávněně poskytoval přímo ve městě, ale i v okolí (Bačetín, Deštné v Orlických horách) a v jiných místech Královéhradeckého kraje nejméně 31 osobám pervitin.

Návykovou látku poskytnul v různě velkých dávkách nejméně v 526 případech, a to celkem za téměř 400.000 korun. Muž se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán.

Spolu s ním v nejméně v jednom případě předala pervitin jiné osobě jednadvacetiletá žena, rovněž z Dobrušky.

Počátkem dubna spadla klec

Dvojice si vyslechla obvinění ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí hrozí až desetiletý nepodmíněný trest. Muž je stíhaný vazebně, jeho společnice na svobodě.

K prodeji nabízel pervitin i marihuanu

Sedmadvacetiletý muž z Doudleb nad Orlicí nejméně od května roku 2016 do března letošního roku v místě bydliště, ale i v Rychnově nad Kněžnou, Kostelci nad Orlicí, Žamberku a na dalších místech okresu i kraje pro jiného přechovával, jinému prodal nebo jinak jinému opatřil v okruhu svých známých a zájemců psychotropní látku metamfetamin zvaný pervitin a omamnou látku konopí, nazývanou marihuana.

I díky spektrometrům a termokamerám jsou policisté úspěšnější v boji s drogovou kriminalitou

Čeští a polští policisté chtějí spolupracovat v boji s přeshraniční drogovou kriminalitou

Čeští a polští policisté chtějí i v příštích letech spolupracovat v boji s přeshraniční drogovou kriminalitou. Dohodli se na tom při společném setkání ve Walbrzychu. Právě tam současně zhodnotili více než dva roky trvající projekt Drugstop, při kterém začali v terénu používat nejmodernější techniku.

Nejméně 13 osobám prodal více než 130 dávek pervitinu. A to nejen za peníze, ale i výměnou za věci či zdarma. Touto nezákonnou činností získal více téměř 90.000 korun.

V jednom případě dealer prodával marihuanu osobě mladší 18let. Mladíkovi prodal 65 pětigramových dávek sušiny, za což obdržel celkem 6.500 korun.

Obviněnému muži za zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

autor: baj | zdroj: Policie ČR

Související