VIDEO: Opilý řidič se po Hradci řítil stokilometrovou rychlostí a ujížděl před policejní hlídkou

12. červen 2019 11:53

Ve středu 12. června krátce před čtvrtou hodinou ranní policisté z pohotovostního a eskortního oddělení při své běžné činnosti chtěli v ulici Hořická v Hradci Králové zkontrolovat parkující vozidlo. Řidič auta značky Škoda Octavia však náhle šlápl na plyn a začal ujíždět směrem k terminálu.

Po zhruba 350 metrech v ulici Chelčického ujíždějící řidič, kdy se řítil rychlostí až 110 km/h, nezvládl odbočení vpravo a těsně za křižovatkou narazil na přechodu pro chodce do středového ostrůvku, kde zůstal stát.

Smrt na přechodu v Hradci Králové. Osobní vozidlo srazilo chodkyni

Tragická dopravní nehoda v Hradci Králové na křižovatce ulic Gočárova a Střelecká

V úterý 11. června krátce před desátou hodinou dopolední se stala v Hradci Králové na křižovatce ulic Gočárova a Střelecká tragická dopravní nehoda. Řidič osobního vozidla značky Citroen Berlingo, který jel od Lipek po ulici Střelecká, srazil na přechodu pro chodce ženu, která na místě na následky zranění zemřela. 

Policisté, aby osádka vystoupila z auta, museli použít donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní.

Řidič ani jeho spolujezdkyně neutrpěli při nehodě žádné zranění.

Třiatřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce, která ukázala výsledek 0,3 promile alkoholu. Orientační test na přítomnost návykových látek odmítl a také odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.

Policisté z evidencí zjistili, že mu dne 11. června, tedy před asi 4 hodinami skončil zákaz řízení, má blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny a má zadržen řidičský průkaz.

Opilý řidič se řítil po Hradci stokilometrovou rychlostí a ujížděl před policejní hlídkou

Muž se do protokolu přiznal, že před jízdou vypil dva panáky rumu a že o blokaci řidičského průkazu ví. Naopak odmítl, že by byl uživatelem drog.

Muži, který se dopustil hned několika přestupků najednou, hrozí u správního orgánu pokuta až do výše 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Škoda na vozidle byla odhadnuta na 40 tisíc a na středovém ostrůvku asi 2 tisíce korun.

Opilý řidič se řítil po Hradci stokilometrovou rychlostí a ujížděl před policejní hlídkou
autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související