VIDEO: Cizinec řídil pod vlivem alkoholu. Jeho spolujezdec nabízel policistům úplatek

19. únor 2020 14:27

Svým stylem jízdy upoutal řidič vozidla Škoda Felicia hlídku vrchlabských policistů v neděli 16. února krátce před 23. hodinou. Při odjezdu z benzínové stanice na Valteřické ulici ve Vrchlabí totiž kličkoval po vozovce. Řidič jel směrem na Valteřice a dále odbočil do obce Horní Branná, kde už ho policisté dostihli a pomocí majáků s nápisem stop zastavili. 

Ve vozidle jeli celkem čtyři cizinci, které muži zákona podrobili kontrole dokladů.

S třiadvacetiletým řidičem navíc provedli dechovou zkoušku. Ta ukázala pozitivní hodnotu s výsledkem 2,03 promile alkoholu. Po nějaké chvíli měl přistoupit ke služebnímu vozidlu jeden ze spolujezdců a policistovi nabízet úplatek tisíc korun, za to, když je pustí.

Nakonec se nabízená částka měla vyšplhat až na 5 000 korun

Policisté následně oba muže zadrželi pro podezření ze spáchání trestných činů a skončili v policejní cele.

Čtěte také

Třiatřicetiletému řidiči hned následující den policejní inspektor sdělil podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a soudce Okresního soudu v Trutnově ho v úterý 18. února odpoledne odsoudil trestním příkazem k peněžitému trestu ve výši 30 tisíc korun a zákazu řízení na tři roky.

Protiprávní jednání osmadvacetiletého spolujezdce si převzali semilští kriminalisté, neboť k nabídnutí úplatku došlo již na území Libereckého kraje. Následně proti muži zahájili trestní stíhání a obvinili ho z trestného činu podplácení.

Soudce Okresního soudu v Semilech ve stejný den jako v Trutnově, tj. v úterý, rozhodl o předběžném opatření spočívajícím v zákazu cizincova vycestování z České republiky do doby, než padne u hlavního léčení rozsudek. Muž dále kriminalistům vydal svůj cestovní pas.

Cizinec řídil pod vlivem alkoholu. Jeho spolujezdec nabízel policistům úplatek

V případě odsouzení mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Stíhán je dále na svobodě.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související