Vepřový závitek s houbami 10.1.2004

Suroviny:
4 plátky vepřové kýty, 100 g sterilovaných hub, 1 lžíce másla, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 4 plátky tvrdého sýra, 4 lžíce oleje, 1 cibule, vývar z masoxu, 4 lžíce hladké mouky, 2,5 dl smetany

Postup:
Na másle podusíme nakrájené houby, přidáme osolené rozšlehané vejce a necháme ztuhnout. Plátky masa rozklepeme dotenka, opepříme, na každý položíme plátky sýra, na něj navršíme porci houbové směsi, svineme do závitku a sepneme jehlami.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, shrneme ji k okraji pánve a zprudka na ní opečeme závitky po všech stranách dozlatova. Podlijeme vývarem, dusíme pod pokličkou doměkka a potom vyjmeme.
Do šťávy přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a důkladně povaříme. Přelijeme jí závitky a podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.1.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.