Vepřové závitky se švestkami 26.12.2009

Suroviny:
400 g vepřových řízků, 100g sušených vypeckovaných švestek namočených v brandy, 150 g anglické slaniny /nakrájené natenko/, sůl, čerstvě mletý barevný pepř

Postup:
Maso opláchneme, otřeme papírovou utěrkou, naklepeme a překrájíme na menší plátky. Osolíme, posypeme pepřem, poklademe švestkami. Maso stočíme a obalíme slaninou, připevníme je párátky.
Závitky urovnáme do pekáčku, zastříkneme vodou a upečeme je doměkka.
Závitky po odstranění párátek překrojíme.

Příloha: Brambory vařené i opečené, hranolky, krokety.

Vaříme s Habadějem v sobotu 26.12.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ