Vepřové závitky s růžičkovou kapustou 24.6.2006
Suroviny:
4 plátky vepřového masa, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 100 g rostlinného tuku, 2 cibule, sekaná pažitka, mletý pepř.
Na nádivku:
150 g mletého masa, 1 vejce, 50 g housky, 100 ml msetany, mletý pepř, sůl, 200 g růžičkové kapusty.
Postup:
Očištěné růžičky kapusty spaříme vařící vodou. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
Mleté maso smícháme s vejcem a houskou předem namočenou ve smetaně a vymačkanou.
Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Připravenou nádivku nasekáme na plátky masa, rozdělíme na ně růžičky kapusty, svineme, převážeme nití, pomoučíme a opečeme ze všech stran na tuku. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, osmažíme, podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného podlévání a obracení dusíme doměkka. Porce na talířích polijeme přírodní šťávou a ozdobíme sekanou pažitkou.
!!!Pro změnu je možné do nádivky přidat 6 nahrubo nakrájených stroužků česneku.!!!
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.6.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka