Vepřové maso s celerovými nudličkami 21.2.2004
Suroviny:
900 g vepřového masa z libové plece nakrájeného na nudličky, 2 lžíce Solamylu, 2 lžičky zázvoru, špetka pepře, 4 lžíce sójové omáčky, 2 celery nakrájené na nudličky, 2 sušené feferonky nalámané na kousky, 8 - 10 lžic oleje.
Postup:
Nudličky masa posypeme Solamylem, zázvorem a pepřem. Pokapeme polovinou sójové omáčky a promícháme. Maso před tepelnou úpravou marinujeme asi půl hodiny. Na pánvi rozpálíme 6 lžic oleje, přidáme feferonky a za stálého míchání opékáme 1 - 2 minuty. Potom přidáme celer, opečeme ho dozlatova a odložíme na talíř. Na té samé pánvičce rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso a opečeme doměkka. Pak přimícháme celer, vše pokapeme zbylou sójovou omáčkou a ještě jednu minutu opékáme. Podáváme s rýží nebo s pečivem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 21.2.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.