Vepřové maso na pivu 11.7.2009

Suroviny:
600 g vepřové kýty, 2 cibule, 2 lžíce oleje, lžička mleté papriky, sůl, nové koření, bobkový list, 300 ml světlého piva, paprika, feferonka, rajče, 4 lžíce kysané smetany, lžíce mouky

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku, proužky paprikového lusku a orestujeme. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme a přimícháme společně s feferonkou ke směsi. Zalijeme pivem, okořeníme a dusíme pod pokličkou. Na závěr zahustíme kysanou smetanou s rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.7.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ