Vepřové kotlety s nivou 23.1.2010
Suroviny:
4 vepřové kotlety, 200g Nivy, 100g slaniny (silnější plátky), 4 feferonky, 1 kyselé jablko, olivový olej, 50 ml červeného vína, sůl, pepř, čerstvá nebo sušená bazalka, zelená petrželka
Postup:
V každé kotletě ostrým nožem nařízneme kapsu. Pak teprve naklepeme, osolíme a opepříme.
Do každé kotlety vložíme sýr, plátek jablka, feferonku, bazalku a na závěr slaninu. Kraje sepneme.
Kotlety opečeme z obou stran na oleji, podlijeme červeným vínem a přiklopíme. Když jsou téměř měkké, necháme je odkryté.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 23.1.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.