Vánočka 7/1/2006
Suroviny:
0,5 kg polohrubé mouky
12 dkg másla
12 dkg cukru
1 kostka droždí
2 lžíce rumu
1 lžička soli
3 žloutky
asi 2,5 dl mléka
mandle
rozinky
Postup:
Máslo, cukr, žloutky a rum utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na díly a upleteme vánočku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.